АРАБАДЖИЕВ 82 ЕООД
cart9 0 Cart
3 Account
4 Info
Бърза поръчка

Оксалова киселина (1кг)

Оксалова киселина дихидрат 

Концентрация: 99,7%

Тегло: 1кг

12,00 лв.
С вкл. данък
Количество

Оксаловата киселина е природен продукт за борба с вароатозата. Съществува сред природата в листата на цвеклото и като калиев хидрогеноксалат в киселеца и ревена. Действието й върху акара се състои в това, че намаля смукателните му способности и той умира от глад. Ефективна до 93%.

Дозиране:

1.Напръскване с пулверизатор – 30гр. оксалова киселина на 1л. вода, дозата е 3-4мл. от всяка страна на пита, покрита с пчели. Прилага се веднъж годишно, когато няма пило.

2.Накапване – 35гр. оксалова киселина на 1л. захарен сироп 1:1. Дозата е 5мл. на междурамие (30мл. за слабо семейство, 40мл. за средно семейство, 50 мл. за силно семейство). Прилага се веднъж годишно, когато няма пило (ноември – декември). Разтворът се накапва между пчелите при температура под 0º С, а при температура по-висока от 0º С - директно върху пчелите. Начин на действие - при облизване на пчелите една друга активна субстанция попада в хемолимфата и оттам в акарите, които смучат от нея.

3. Изпаряване чрез изпарител – 2-3гр. оксалова киселина на семейство. Изпарителят не трябва да е меден, а от алуминий или стомана. Прилага се по следната схема: при липса на пило - веднъж; при пило - 4 пъти през 7 дни. Начин на действие –  оксаловите изпарения се разпространяват из кошера, попадайки върху акарите. Предполага се, че разяжда смучещия апарат на акара и той умира от глад. В действителност голямото падане на акарите може да се наблюдава около седмица след третирането.

ЗАЩИТНИ МЕРКИ – ОЧИЛА, МАСКА, РЪКАВИЦИ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЗА ПОЛЗВАНЕ!

Конкретни референции

Количка

Количката е празна

3

Търсене

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4