АРАБАДЖИЕВ 82 ЕООД
cart9 0 Cart
3 Account
4 Info

За нас всичко започна преди повече от 20 години. След дълго време на размисъл аз, Георги Арабаджиев, реших да се занимавам с пчеларство, но все още млад и неопитен, не знаех от къде да започна…

През 2003 година семейни познати разбраха за намеренията ми и ми подадоха ръка, подарявайки ми две пчелни семейства и давайки ми ценни уроци занапред. За това начало в живота винаги ще бъда благодарен на баба Елена Янчева и нейния син - бате Хито.

Още на следващата година трудът и желанието ми дадоха резултат – вече имах 5 кошера, а през 2005 година – над 10. Тогава дойде и моментът, в който се сблъсках с първото си голямо изпитание. Почти всички пчелни семейства умряха, загубих надежда и обмислях прекратяването на това начинание…

Но съдбата имаше други планове за мен - запознах се с Иванка и Паруш Парушеви, от които купих цял пчелин, а самите те ми дадоха незаменими уроци в занаята, за които ще съм им вечно благодарен.

От тогава, та и до ден днешен, пчеларството е моето призвание…

Историята не свършва тук. Неуморната работа не просто продължи, а ставаше все повече. Пчелните семейства, за които се грижих, станаха над 100, едва смогвах да се справя сам. Точно тогава научих за историята на Пенчо Семов – един от най-големите индустриалци и дарители в царска България и реших той да бъде патронът на моето дело. Следвайки неговия пример разбрах, че сам няма как да се справя, затова събрах екип от стойностни и работливи млади хора, обединени не само от амбициите си, но и от патриотизма си.

Години наред работихме заедно, учихме се един от друг и си помагахме в трудните моменти. Нямаше нещо, което да се изпречи на пътя ни и да ни спре.

През 2015 година отворихме първият си магазин за пчеларски инвентар в град Карнобат – АРАБАДЖИЕВ 82. Паралелно с това не спираме да увеличаваме броя на пчелните семейства, за които се грижим и безусловно помагаме на начинаещи и напреднали пчелари, за да запазим този жизненоважен за България занаят от изчезване. Дължим го на всички, които са ни помогнали през годините, дължим го и на дедите си.

И това за нас е само началото…   

Количка

Количката е празна

3

Търсене

You can try some popular tags here:

Account

No account?
Create one here
4